Sådan sikrer du en god backup af dine data

Det er meget vigtigt at sikre en god og regelmæssig backup af dine data – for at undgå tab af vigtige filer. Der findes flere måder, hvorpå du kan gøre dette. Læs med her, for at lære mere omkring backup af data.

Hvad er en backup af data?

En backup af data er en kopi af dine vigtige filer, som du har gemt på din computer. Dette kan være på en ekstern harddisk, en virtuel løsning eller i skyen. I dag vælger mange at få lavet backup af deres data gennem cloud- og virtuelle løsninger, da det er let at tilgå og ofte en rigtig sikker løsning. Til formålet findes eksempelvis Veeam – læs mere om backup her – et stærkt og anerkendt navn indenfor backup software. Formålet med at lave en backup er at sikre, at hvis der skulle ske noget med din computer – hvis den eksempelvis går i stykker eller bliver stjålet – så har du stadig adgang til dine filer og data. Det er derfor meget vigtigt at have en backup af dine data, da du helt sikkert vil sætte pris på det, hvis uheldet skulle være ude og du, på den ene eller den anden måde, skulle miste dine data.

Hvorfor er det en god idé at have en backup af sine data?

Det er en god idé at have en backup af sine data, da du sikrer, at dine vigtige filer aldrig vil gå tabt. Uanset om det er i en privat eller professionel kontekst, så er det en god idé at have en backup løsning, som giver dig mulighed for hurtigt og nemt at gendanne dine filer. En backup løsning kan hjælpe dig med at undgå tab af vigtige dokumenter og billeder, som du ikke ønsker skal gå tabt. Det kan også hjælpe dig med at undgå økonomiske tab, hvis du skulle være uheldig at miste data på grund af en virus eller et andet teknisk problem.

Hvordan får du en god og sikker backup af dine data?

En backup af dine data kan i princippet se ud på mange forskellige måder. Så længe filerne eksisterer to forskellige steder, så har du en backup. Det er dog ikke alle løsninger, der er lige sikre eller smarte. Hvis du vil være helt sikker på, at dine data er i sikre hænder, så kan det være en idé at opsøge en virksomhed, der er specialiseret i opbevaring af data. De vil kunne hjælpe og vejlede dig og sørge for, at du får den løsning, der er helt rigtig for dig.